Ads Nuffnang

Monday, November 1, 2010

Semua suka dapat DUIT tapi jangan terlalu berharap

 Quote for today- Semua suka dapat Duit tapi jangan terlalu berharap. Simple word with deep meaning. 


First time julie dengar pun, dah buat julie terdiam sejenak. Yes, btul. Siapa tak suka duit. Kalau tak suka tuh, tipu la maknanye. Hidup ni memang memerlukan duit tapi jika terlalu di pikirkan dan di angan-angankan, takut ia menjadi satu igauan yang sia-sia nanti. 


Sometimes, Cuba kita fikir. Acctually there was perbezaan(dalam konteks ni, feeling) masa kita ada duit dan tak berduit. Contoh nya, bila kita tiada duit atau broke langsung. Kita tend to be down, segan nak jumpa orang, cakap pun tak confident, terasa kecik(walau pun diri ni gemuk kan..ha3) bila berhadapan dengan orang yang berduit skit. 


Tapi bila kita berduit, huhu....terasa diri ni confident, cakap pun yakin je even apa yang kita cakap tuh merapu je benarnye, dan bila kedudukan kita di atas, apa yang kita cakap ni semua ye betul. Kita rasa kita betul je. 


Sometimes , its good to be berduit dan tak berduit. Bagi julie, dua-dua julie dah alami. No need to be shy nak ngaku berduit ke, and again EGO. Again, sometime we need to put down our ego and learn from our mistake. 


Hidup ni masih panjang. Belajar untuk memaafi dan jauhi dari bermusuhan.


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

5 comments:

theblabber. said...

agreed!!

meriahceria said...

yup...always expecting for the worst...ha3

Red Scoot said...

betul tu julie....money is indeed very important in life but never make it as the priority - else, you'll lost your value in life !

teratai said...

memang duit itu penting untuk hidup, tapi 'awas' kalau kita sudah menjadi 'hamba' duit!

meriahceria said...

Hi Red Scoot,

btul tuh, money is not priority in our life actually kan.

Hi Teratai,

Btul tuh, at that moment, mmg marabahaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...