Ads Nuffnang

Thursday, December 30, 2010

Esok cuti

PM Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan 31 Disember bersamaan hari Jumaat ini, sebagai Cuti Umum bagi meraikan kejayaan Skuad Harimau merangkul Piala Suzuki AFF. Selamat tahun baru dan selama bercuti semua!!






MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Monday, December 27, 2010

KUALA GANDAH ELEPHANT SANCTUARY (,Lancang,Temerloh)

 Semalam baru pergi ke Taman Gajah kat lancang. Walaupun letih, tapi happy sangat. Dapat pegang live semua binatang kat situ. Lupa nak cakap, semua nye FREE. Tak payah bayar apa-apa pun. Cuma kalau pegi deerland, kene bayar RM3 je. Tapi, for me, its really worth it. Dapat mesra dgn snake lagi. hahahaha...Here is the info for animal lovers:

 Pintu masuk

Tempat Tiket

 Gajah



Cak cak...hehehhe


 Seronok witra dgn cousin dan pakteh

 Beruang



Source: Tourism Malaysia 

Pusat Perlindungan Gajah Kuala Gandah

Pusat Perlindungan Gajah Kuala Gandah di Pahang, memberikan pelawat peluang untuk mempelajari dengan lebih lanjut mengenai haiwan mamalia yang besar ini serta pengalaman menunggang gajah di persekitaran hutan dengan bantuan seorang mahout, atau pemandu gajah.

Pelawat yang berani dan menginginkan pengalaman yang berlainan pula berpeluang menunggang gajah ke sungai dan memandikannya! Tidak ada tempat lain di mana anda boleh mendekati haiwan mamalia yang besar ini seperti ini.

Menurut jangkaan, terdapat hanya kira-kira 1,200 ekor gajah Asia liar - atau Elephus Maximus - yang tinggal di Malaysia dan pusat ini merupakan satu-satunya tempat yang berfungsi memindahkan gajah liar yang telah kehilangan habitat semulajadinya.

Gajah-gajah yang ada di sini telah diselamatkan dari tempat-tempat di Semenanjung Malaysia di mana manusia dan gajah tidak boleh hidup dalam harmoni.

Tips

Pusat ini dibuka setiap hari mulai pukul 8.00 pagi hingga 4.30 petang. Aktiviti di sini bermula dari pukul 2 petang hingga 3.45 petang. Pastikan anda memakai seluar panjang ketika menunggang gajah kerana kulitnya yang kasar.

Pengangkutan

Kereta
Dari Kuala Lumpur, gunakan Lebuhraya Karak menghala ke arah daerah Lancang, melewati Kampung Karak. Setibanya di Lancang, anda akan menjumpai sebuah stesen gas BP, pastikan anda mengikut arahan papan tanda di sepanjang jalan menghala ke Pusat Perlindungan Gajah Kuala Gandah. Perjalanan ini memakan masa selama kira-kira 2 hingga 2 1/2 jam sejauh 160km dari Kuala Lumpur.

Talian Untuk Dihubungi

National Elephant Conservation Centre, Department of Wildlife and National Parks, Kuala Gandah, 28500 Lanchang, Pahang Darul Makmur. Tel: +609 - 2790 391; Faks: +609- 279 0398.
Laman web: http://www.wildlife.gov.my

Tourism Malaysia Pahang, Lot G.01, Bangunan Mahkota Square, Jalan Mahkota, 25000 Kuantan, Pahang. Tel: +609-517 7111 / 112 / 115 Faks: +609-517 7114
Laman web: http://www.pahangtourism.org.my





MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Friday, December 24, 2010

Blog Update

 Sorry sesangat lama tak update. 2 hari ni demam. Huh...Dah lama tak demam, bila demam rasa tak larat betul. Huhuhh...


Hari ada weeding kat shah alam. Hopefuly can make it la..hehehe.....hot couple tuh...bujang ngan mak j...hehehe...later i will upload the pics....bubye


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Tuesday, December 21, 2010

Kereta baru yang teruk!

Pagi ni mmg aku angin satu badan. Bayang kan yeh, semalam kitorang baru balik dari ipoh. Then, kat highway tapah (yg senyap sunyi kiri kanan hutan ni ok). Aku isi minyak kat shell. Bila nak start balik kereta, tak boleh hidup. DAMN. Bear in ur mind yang aku baru beli kereta ni 7 bulan ye. Mmg angin satu badan. 

Aku call car servis. Tahu apa dia cakap, "Kitorang tak boleh datang, sebab jauh sangat!"(dia ada cakap banyak, tp di pendekkan cerita, itu lah rumusan nya)...Tiba-tiba ada orang mekanik highway datang. Check2, dia kata bateri aku kong. Kong teruk sampai tak boleh nak jalan langsung dah. Nak buat jumper pun, masa tu hujan lebat. Camne aku nak bawak kereta dalam hujan. Dgn tak boleh pasang lampu nya, dengan tak boleh guna apa pun yang di generate dari bateri pun. Dah la anak aku meragam. Mana tak meragam nye, dalam hujan lebat mcm tuh kitorang leh tersadai tepi hutan. 

Kong kang kong kang, org tu offer bateri kereta baru RM400. Huh...mmg takde choice lain. Akan aku nak biarkan kereta aku kat situ. Aku amik bateri tu. Then aku call car centre  aku balik, dia kata aku boleh claim balik esok duit tu. 

Ni lagi menarik, pagi ni(waktu  ni aku skarang aku kat servis kereta lagi, aku tolak pukul 6.30 pg tadi). Ada SA perempuan okeh, perempuan. Aku bukan nak down estimate diorang. Tapi diorang ni berlagak satu mcm ampesh skit. She dont even listen my story at all korang tau. Aku tanya pasal procedure claim tuh, dia cume cakap "saya tak boleh cakap apa-apa.". Aku tanya proses claim mcm mana. Korang punya centre gak suh aku beli bateri tuh...stupid...

Sekarang ni, aku tgh tunggu lagi update sambil menunggu kereta aku siap. Jaga lah ko kalau korang claim bateri aku elok lagi. Da aku tersadai tgh hutan, korang taknak ganti bateri aku. Mmg aku reveal semua kat sini nanti 




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Friday, December 17, 2010

Zuwairi yang spoil

Saja bikin gempak tajuk ni. Lately ni macam kehabisan idea nak posting apa. Taknak la merapu benda yang tak berfaedah. Nanti memberi impak yang tak baik untuk readers. Hehehe...kata meriahceria kan. Buat post sedih kang...tak setanding dengan nama blog ni. Kata meriahceria...tapi post sedih2 lak....

But, today rasa nak merapu skit. Adab berkawan. Erm...Maybe berkawan ni biar seribu. Musuh jangan satu...hahahahha...ado ke gitu?.....sometimes mesti terbabas punya kan.....

Nak ngumpat pasal sorang budak SA, zuwairi spoil kat ofis nie, baru kerja sebulan dah nak benti. Tak sampai sebulan kot...isk isk isk...not good...not good...hahahha....psss....zuwairi..ko yg mintak publish kat sini kan....


Ragam kawan macam-macam ada. Ada pokok kelapa, pokok limau, manggis dan tak terkecuali juga pokok paku pakis...hahahhaha



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Wednesday, December 15, 2010

Apa yang aku buat seminggu ni


Belikan witra cashier machine...sudah nye...aku yang jadi tukang beli je...hahahah


 Bengang dengan pemandu kereta yang sangat annoying....dalam keadaan jammed ni pun, dia masih mau potong KIRI lagi tu...lepas tuh buat muka tak bersalah


Dapat gift (gift exchange for xmas..still figure out nak bagi apa ni...ayoooo) dari cealleague di office....thanks lot!


 Visit baby(my niece) di hospital pantai (admmited due to food poisoning)


 Tolong decorate xmas tree kat ofis


 First time cuba three layer tea...aiyoyoyoy...tak suke la taste dia....


 Baby nak jadi doctor...hehhehe...senang rawat if next time sakit perut lagi..



 That's it what i've done for one week. Hhahahaha...taknak cite panjang2 sebab nanti kalau reader baca nanti takut bosan kan kan kan.btul tak.....hahahha


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Monday, December 13, 2010

Harta karun

Dear all,

Someone must have dropped something in blue color, will the owner please claim it at  the ladies

Thank You



Just receiving this email from hr this morning. Huh.....sape lah punye agak nye....ayoyoyoyoyo


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Thursday, December 9, 2010

Package GROLIER.....berbaloi ke

 Malam tadi hasrat hati nak pergi cari hadiah my SIL hadiah sebab baru dapat baby baru. Alih-alih sambil jalan cari tuh, ada sorang salesman ni panggil dia nak promote GROLIER ni. For me, the price is too high. Frankly speaking, mcm out of budget ni. hahahaha. Banyak yang lebih penting.


One more thing, witra dah nak masuk skolah dah even she's just 4 years. But salesman tu, kondem kitorang balik lak. Dia kata sekolah ni  tak bagus. Better buat home school. Jap jap...kitorang berdua keje sape nak ajar witra kat  umah. alahai....alih2 kitorang end up with:


Booking: RM50
Package offer: RM2000++


Huh......memang kene kelentong apa. Dah la tuh, kene dgr saleman tu ceramah sampai pukul 11 malam da. Sakit ye hati ni pkir. En suami ni plak malu nak pgi cancel. Alar tak kuasa la, nak beli banyak2 nanti end up buku tuh tersadai kat rak.


What do you think?....




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Wednesday, December 8, 2010

Takziah kepada mat gebu sekeluarga

 Takziah kepada mat gebu sekeluarga atas pemergian abang beliau pagi tadi. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas nya. Al-fatihah...mat gebu




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Tupperware

 Boleh di katakan ramai kat malaysia ni tahu tupperware. Berkurun lama nye tupperware ni ada. Even price dia agak mahal skit berbanding tupperware rm2 tuh. tp bagi aku alah membeli menang memakai.


Pagi ni bawah bekfes roti telur salut bread crumps..(dah abis baru teringat nak snap gambar....hehehe)


First time pakai tupperware baru ni hari ni. Mak beli anak pakai...Thanks mak...










 Ini lah rupa nye tupperware yeh...bagus bekas ni, ada saluran udara lagi...

MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Busy mcm labah-labah

 Sorry lama tak update. Baru je semalam network ofis ni ok. Huh...bayangkan la banyak gila kerja pending. Huh...rasa nak menangis sebab banyak ye keje nak kene buat. Warghhhhhhhhhh


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Monday, December 6, 2010

Load Balancing Router

 Hah...ni dah nak dekat 3 minggu tak leh nak wat kerja.. Network mcm air. Kejap ada kejap takde. Baru nak bukak sistem, terus system error.


Budak SA(system analyst) cakap ada probs dgn Load Balancing Router. 

Argh....ni boleh mengundang kemarahan...korang ada idea tak?....


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Saturday, December 4, 2010

MAHA 2010

 Hari ni jalan-jalan kat MAHA 2010. Tak ingat nama kambing ni, tp ni kambing kacuk


 Ni pun kambing

 Lembu ni yang orang sebut-sebut tu...serius besar..mula-mula lembu ni duduk, alih2 dia bangun, tp bangun nak buat projek buang bahan buangan daaaaaaaaaaaaa

 Tengah duduk lagi

 Chak...hehehe

 Kambing ni special skit. Dia bergesel antara satu sama lain..kehkehke..cepat2 bawa witra tgk rabbit lak



 Tempat ni jiran julie meniaga, sanggup datang walau pun sesat jauh tuh pusing semua tempat cari gerai ni.

 Kak nik dengan burger ayam...yummy

 Cik abang dengan kuda nye...hahahah

 Aku pun naik kuda...kuat betui kuda ni...hahahah


Panjang betul barisan...masa ni julie nak balik da...baru pukul 1 masa ni. Julie sampai awal. Pukul 9 dah terpacak kat sini




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Bila minyak naik, gelagat ni mesti ada setiap tahun


 Aku ingat lagi, last time minyak naik...ada seorang amoi ni isi minyak kereta sampai melimpah. Again, this time, tempat yang sama gak, brother atas ni melimpah-limpah minyak nye...hish...sabo ok sabo..



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Friday, December 3, 2010

Giveaway Domain dari Sumijelly & Sekilass



 Dapat tag dari cik iylia 

Wah2...nampaknye ahkak Sumijelly yang glamour ni tengah buat Giveaway Domain dari Sumijelly & Sekilass dengan adik dia - Sekilass. So aku pun tetiba terasa terpanggil nak join sekali. Syarat nak join Giveaway ni kena bagitau kat 2orang femes ni kenapa nak/teringin nak domain tu..huhuhu (copy dari iylia...thanks iylia...)


Ni la antara sebab2 kenapa aku nak sangat domain:

  1.  Blog ni takde .com lagi. sampai aku yang cepat lupa ni selalu fail nak eja BLOGSPOT..hahahha
  2. Bila dah ada domain sendiri, confident skit nak buat bisnes. Banyak bisnes dalam kepala ni. iaitu kuih-muih online
  3. Saya suka kan domain sendiri...YES!...heheh
 Okay, saya tag 3 orang:


1. iylia
2. fiza
3. Sesiapa yang nak join di luar sana....heheheheh


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

RON95 naik 5 sen malam ini

 Gosip terbaru minyak RON95 naik 5 sen malam ni. Ramai orang tweet pasal minyak naik esok ni. Tak tahu nak percaya ke tak. Hishhhh...penin penin......sama-samalah kita isi minyak sampai penuh malam ni. 


Betul ke rumors ni?... Ada sesiapa leh share kat sini....


Mari kita sahut idea iylia naik basikal jom...patah kaki penat kayuh nanti..heheheh


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Stokin bukan untuk berenang


 Stokin bukan untuk berenang la kak

Rasa nye ramai dah tengok gambar ni. Huh....rasa nye juga ramai dah boleh agak kat mana ni kan. Adeh pedih mata den.

MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Messy


 Lebih kurang mcm ni lah messy  yeh...^|^

 Haih...lately ni terasa teramatlah messy nye...leceh btui lar...Tak suka rasa meesy macam ni. Mana tak nya, dah lah 6 hari internet connection ni tak stabil. suka2 hati je nak on off. Ada probs load balancer router.. 


Yang buat bertambah angin, ada pihak lain sibuk tanya bila nak siap. Nak je kasi satu piring terbang. Menduga kesabaran btui lar. BD memang. Takpe takde org bd baca ni. hahahahah



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Tuesday, November 30, 2010

Belasungkawa: Al fatihah buat yang telah pergi, Tan Sri Dr. P. Ramlee

 Aku suka tengok cerita madu tiga. Kelakar sangat. Antara yang aku masih ingat....Suara cik hasnah sedap sangat...husky gitu...aku suka sangat scene ni...

Rokiah

Apa khabar cik Hasnah

Hasnah
Eh...ada di sini..tak prasan plak
Rokiah: Mari kita duduk di luar....
Hasnah : baek lah....ehhh kenapa pompuan giler tue ada di sini
Rokiah : Yg sudah tue sudah...kalau cik hasnah kesian kan saya...jgn lar bergaduh di rumah saya...
Hasnah : baek
Latipah : cik hasnah pun ada di sini...amboi sejak kita bergaduh di kedai emas tempohari...langsung tak nampak muka
Hasnah : saya sibuk skrg nie...melayan suami ..melayan itu..melayan ini...sibuk sgt cik tipah
rokiah : duduk lar dulu...nanti saya ambilkan kerusi lagi 1
Tipah : tadi..cik hasnah ada mengatakan cik hasnah melayan suami..siapa suami cik hasnah sekarang
hasnah: saper lagi kalo tak cik jamil tue
tipah: eh setahu saya...cik jamil telah berpisah dgn cik hasnah
hasnah : tidak cik jamil masih pulang ke rumah.....setahu saya cik jamil yg telah berpisah dgn cik tipah...
tipah : eh..jamil dah buat pulak......nasib baek di rumah org kalo tidak saya kerja2 kan awak
hasnah : awak ingat saya nie batang pisang yea sblm awak kerja kan saya...saya korek bijik mata awak
tipah : ehhh sedapnyer dah dia rampas laki kita...bijik mata kita dia nak korekkkkkk
hasnah : awak x pandai jaga laki...sbb tue dia cari laennn
tipah : rumah di tepi laut rumah cik rokiah nie...sungguh nyaman..angin bertiup kencang
hasnah : bapak saya ckp kalo nak buat rumah....buat d atas bukit
tipah : ehhh bukit jgn ckp cik hasnah....kalo nak wat rumah di atas bukit...buat di camron highlands
rokiah : hah mcm tue lar...yg sudah tue sudah......
tipah : apa yg sudah...makin terbelit...
rokiah,hasnah...tipah : sama2 ketawa




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Takde kerje kat office

 Gempak tak tajuk ni. Takde kerja kat office. Btul takde kerja. Sebab?...hah...ni nak citer ni. Since friday okay....huh...sebab nye server down. Pelik btul. Mana nak ada production ni, kalau server down  je memanjang. Tensen ye bila takde keje boleh buat. Mau gak aku jadi lagu ni kang.


Source: Google


Tensen ye!






MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Sunday, November 28, 2010

Hanabishi Oven

 Malam tadi, beli stand mixer. Sambil2 tuh usha oven gak. Aku target nak beli 42 litre ke atau 62 litre ke. Puas ati aku sekali beli yang besar terus. Sampai nyonya tauke tanya, mau buat ape. Mau meniaga kar?...hahahahha...ikut kan ati aku nak je aku meniaga jual biskut tapi sape nak bayar kete aku yang mahal gah di luar tu...realistik skit cik julie yeh...




 Hanabishi Oven

Any ideas?...Thanx for sudi share idea disini. Korang rasa oven apa yang best.




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Friday, November 26, 2010

Earning Nuffnang, thanks nuffnang!

 Erm, let me see. Mesti ramai tertanya-tanya, berapakah pendapatan blogger lain. Hahahaha. I will share with you guys. Here also some tips for you guys:


1. Jangan blog hari-hari. Mesti dapat macam yang aku dapat nanti. Tak percaya, mari kita tengok.....jeng jeng jeng




 Nuffnang Earning

MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

MAHA International 2010

Source: MAHA 
Credit to: zikrihusaini




MAHA International 2010




Tarikh : 26hb- November- 5 Disember 2010 (10 hari)
Tempat : MAEPS (Malaysia Agro Expositioon Park Serdang)  Serdang Selangor.

MAHA( Horticulture and Agro International Agriculture) yang akan berlangsung di Serdang, 22 negara akan terlibat dalam usahasama mempromosikan barang-barang  berunsurkan agriculture.

Ia merupakan pertunjukan pertanian utama Malaysia. Dianjurkan oleh Federation Agriculture Marketing Authority, bermula pada  26hb November 2010 selama 10 hari. Siri pameran dwitahunan MAHA Antarabangsa 2010 merupakan pameran pertanian yang terulung di Malaysia.

Ditaja oleh Kementerian Pertanian and Industri Asas Tani dan dianjurkan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan, FAMA. Ia merupakan pameran yang terbesar dan paling komprehensif di rantau ini dan mungkin di Asia. MAHA Antarabangsa 2010 akan diadakan daripada 26 November 2010 dan berlanjutan selama 10 hari sehingga 5 Disember 2010.



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

25 November – 3 December 2010 : Branded Carnival Sale @ Cyberjaya



25 November to 3 December 2010

Menarik ni. Sales mesti tak ingat kat sini. Jom la pergi ramai-ramai kat sana...dah dapat gaji kan...mcm cik iylia storm dah tak sabar nak abiskan duit gaji tu...p~


From Fashion to Home Living products


Brands Offered
Adidas
Admiral
New Balance
Lotto
Ecko
Blue Toms
Goggles
Valentino
Playboy
LeeCooper
Kickers
Bebe’s Home
Chester
Peter Rabbit
and more

Time: 11am – 10pm

Location (Tel: 6016 2277 288)
Prima Avenue @ Cyberjaya
(Carpark Maybank & CIMB)

Source: branded sales


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Blogger vs fb

Jadi blogger ni sama je macam ada fb, beza nye, kat  fb kita taip tak le sebanyak kita mengomel kat blog. Sometimes it could be good ada blog ni, aku boleh lontarkan apa yang aku patut lontarkan. Again. Sharing is caring...

Happy weekend. 


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Wednesday, November 24, 2010

Can i help you- ERA Radio


 Source: Google

Suka tak dengar segmen can i help you radio era. Aku suke gak dengar sebab kelakar. Lagi pun bukan nak ejek. Tu educate nama ye. Good way gak dengar Can i help you ni, other than you are listening, you can educate yourself too. 

Macam pagi tadi, ada segmen Can i help you dengan dr fazley. Diorang suruh pendengar translate " abang, tolong, ada tulang ikan terlekat dekat gigi saya." Hahahaha, macam-macam versi aku dengar. Ada yang cakap, "Dear, please remove "tulang" at my teeth". Hahahaha...kelakar ...

Good joob pak nil and others too. :)

MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

 Dapat dari blog, izah Thanks for sharing. Maybe can print this and put inside wallet. Tengah2 shopping if nak check code, bukak je wallet tu. Good idea kan.


MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

1
E
100
16
E
280
31
E
434
46
E
482
2
E
110
17
E
300
32
E
435
47
E
483
3
E
120
18
E
301
33
E
436
48
E
491
4
E
140
19
E
325
34
E
440
49
E
492
5
E
141
20
E
326
35
E
441
50
E
493
6
E
153
21
E
327
36
E
470
51
E
494
7
E
160
22
E
334
37
E
471
52
E
495
8
E
161
23
E
335
38
E
472
53
E
542
9
E
210
24
E
336
39
E
473
54
E
570
10
E
213
25
E
337
40
E
474
55
E
572
11
E
214
26
E
422
41
E
475
56
E
631
12
E
216
27
E
430
42
E
476
57
E
635
13
E
234
28
E
431
43
E
477
58
E
904
14
E
252
29
E
432
44
E
478
59
E
920
15
E
270
30
E
433
45
E
481




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Al-Fatihah buat blogger Aisyah

 Baru je lepas baca blog cik ben , nak tahu lebih detail boleh klik yang julie bagi. Thx cik ben since saya sharing link kat sini..he3. 


Arwah ada anak kembar 3. Sama-sama kita sedekah kan al-fatihah. amin.


Aishah kenangan Terindah



MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Tuesday, November 23, 2010

First day SPM

 Source: mstar

Bila tengok gambar ni, teringat masa sekolah dulu, menajawab soklan spm. He3...

MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

SPM 2010

 Source : Google

Good luck to all SPM candidates. Teringat zaman dulu2 amik spm dulu. He3.....tak sanggup nak tempuh lagi rasa nye.





MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Monday, November 22, 2010

Kunci Kejayaan

Kunci kejayaan adalah sabar, tenang dan sederhana. Sabar, senang untuk bercakap tp tak senang nak buat. Tenang? Lagi lah susah nak buat, lagi panik adalah. Sederhana, erm...maybe tak susah nak buat kot kan. Renung2 kan dan selamat beramal







MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Hargai peluang yang ada

 Hargai peluang yang ada. Why do i say this. Erm...banyak sangat kali dengar orang cakap cari peluang, cari kehidupan yang lebih baik dan pelbagai lagi alasan. Are they noticed that thing that they supposed to do is appreciate what we have. That's the anchor. 

Hargai peluang  yang ada dan buat sebaik mungkin.




MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

Saturday, November 20, 2010

Skyline

 Skyline

Hari  ni jalan2 sekolah untuk witra next year. Macam2 pakej ada. Tapi yuran dia boleh tahan gak. Bayangkan witra baru 4 tahun, yuran dah nak dekat seribu. Takpe. Long term investment. Insha Allah. 

Btw, best gak cerita skyline ni. Cume ending dia, mcm nak buat sekuel je. Good for family wekeend tengok cerita ni. Tak seram pun. Witra pun gelak setaman tgk cite ni( mesti bengang je orang yang duk sit kitorang tadi...he3)....

Source: skyline

Skyline is a sci-fi thriller that is due to be released in cinema's on the 12th November 2010, its directed by Colin and Greg Strause and written by Joshua Cordes and Liam O'Donnell, the movie is distributed by Universal Pictures.

Among the cast are Eric Balfour, Donald Faison, David Zayas, Scottie Thompson. Brittany Daniel and Crystal Reed.

The movie is set in Los Angeles where a strange light start drawing people outside. After a night out partying a group of friends get distracted when a beaming light starts to awaken everyone in Los Angeles, during the night they realise that once people are addicted to the light they suddenly vanish into thin air. 

They soon discover an Alien force is swallowing the entire population off the face of the earth and now the group of survivors must fight for their lives as the world unravels around them. It shows friends Terry and Jarrod up on the roof of an apartment building where they can see several freaky blue streaks coming from the clouds all over the city, they later discover that these blue streaks are in fact high tech vacuums that are sucking human beings out of the streets and into their enormous space ships. 


The survivors all try to escape but when a giant Alien foot crushes one of the cars blocking their escape path they discover they cant get out. By now the Military are involved and are trying to nuke the main space ship, they discover that the Aliens what to get into the humans heads (Literally) but will anyone make it out alive?





MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...