Ads Nuffnang

Wednesday, August 11, 2010

Hari Pertama Ramadhan

Salam, hari ni bermula lah hari pertama seluruh umat islam kat malaysia ni berpuasa. Malam tadi meriah sungguh kawasan perumahan rumah julie. Semua jiran dah pakat nak pasang lampu lip lap yang berkelip2 tuh. Seronok duduk kat sini even baru je pindah lestari putra ni(LEP 6/5). Honestly, this is my first experience hidup berjiran ni. Rumah kat kampung tuh jiran china dgn india. Umah lak sebiji2. Umah kat sini sebelah2 dinding je. Jiran2 lak melayu sume, tp sebelah kanan aku cina. Baik sangat. They having 2 lovely kids yg comel sangat.

This coming saturday, my neighbours plan nak wat pot luck, tp kan, akak ni silap sebut "pet lock"....hahahahhaa...kitorang bantai gelak masa tuh. Akak sri nama nye. Akak ni sempoi je orang nye. Ramah sangat. Akak sri ni duk depan je umah aku. Seronok sangat duduk sini. Ya Allah, berkatilah kehidupan kami sekeluarga di sini...amin....

Di kesempatan ini, julie nak minta maaf dari hujung rambut ke hujung kaki jika ada salah kata dan terkasar bahasa.

"Selamat menyambut ramadhan"

Dr juliana, Nur Layla Witra dan Syarwan.

My favourite photos ( witra masa ni bru 7 bulan)..

4 comments:

Diana Abdul Molok said...

alaaa tomeynye anak ko beb.... seronok kan ber pot luck di bulan puasa ni. Tapi tuler makcik tengah boyot, dah tak lalu nak main masak- masak kwang3

meriahceria said...

hihihi....ko mesti cute kan diana skarang ni....tu lar...mlm td umah aku ada perhimpunan depan umah. pasang lampu lip lap lip...semangat btul akak2 umah sini...tp hepi sangat aku tgk diorang ni...alhamdulillah first experience aku berjiran seronok sangat....

tu gambar dia masa 7 bulan. tp masa dia lahir pun besar diana, 3.2 kg

Anonymous said...

Selamat Berpuasa cik Meriah Ceria.

-Ivy Mau-

meriahceria said...

thanks ivy...but aku tak posa lar ari ni..opsss...hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...