Ads Nuffnang

Friday, October 1, 2010

mak, i love you..


Mak dan nenek 

Tersentuh semalam tgk klip video kat facebook. I want to dedicate this entry special untuk mak. Mak bukan nye orang kaya atau puan sri whatsoever. Mak hanya lah orang kampung biasa macam me jugak.

Our life pun simple dan sederhana je. Takde yang lebih dan takde yang kurang. Alhamdulillah lately julie ngan mak da tambah rapat. Dulu, kami tak rapat macam sekarang. Maybe kami mempunyai perangai yang sama dan orang kata, kalau perangai sama, panas. 

Sekarang, julie rasa kitorang dah boleh share macam-macam. Mak suka masak dan julie pun suka masak gak. Mak telefon hari2 tanya masak apa. Alhamdullilah, sejak rapat dengan mak, rasa hidup ni makin diberkati. 

Suami julie pun banyak mainkan peranan. Thanks abang for your guidance. Ayah ngan julie mmg kamcing. he3. 

No need to wait mother's day nak wish i love you. I wish i can express my love towards her every day, every minute and every second.


MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

2 comments:

Diana Abdul Molok said...

uhuk tersentuh... aku tersedih plak, sebab sejak jadi seorang ibu aku banyak bercanggah pendapat dgn mak aku tentang macamana nak jaga dan train anak aku julie... sometimes aku rasa aku dah lukakan hati mak aku... sedangkan aku dah rasai pengalaman mengandungkan anak dalam rahim selama 9 bulan, dan melahirkan dia... Bukan perkara mudah. Ya Allah, rasa macam tiap- tiap hari kena minta ampun dengan mak bila duduk kat rumah mak dalam pantang ni.

meriahceria said...

sama lah dgn aku diana....aku masa muda belia dulu, aku selalu buat dia marah, sakit kan hati mak aku, sedey btul aku....alhamdullilah....skarang slowly aku tackle mak aku balik...tp payah tu mmg tak yah cakapla...mak aku bukan nye sihat sangat...tu pun buat dia lil bit moody gak..

its ok diana...solwly ur will cope with new environment of motherhood....i will excite doa utk u diana....insyaAllah....kita dapat didik anak kita menjadi insan yg soleh dan solehah...amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...