Ads Nuffnang

Thursday, October 20, 2011

part 2: kenapa saya suka kerja swas-was-ta (swasta)....

Salah satu contoh baju...gambar ini tiada kaitan dgn yg masih berkerja atau tidak..
rawk! oooo yeay...
Di atas adalah contoh2 baju yg biasa di pakai di hari jumaat okeh....
okey okey....this is part 2 of part 1: kenapa kami suka kerja kerajaan...hihihihi..banyak fedback kata kerja swasta lagi best, tu yang jadi ilham aku nak wat post ni lak. okay, ini adalah antara sebab musabab nye seronok keje swasta selain mudah dibuang kan...(tiada kene mengena dgn tmpt keje den skrg okeh..bear in your mind)...ni pengalaman keje kat kampeni ABCDEFG....hehehe:
  1. boleh pakai baju ikut suka mcm kampeni aku jumaat je leh pakai baju kasual, pakai t shirt ngan suar beso bawah tuh kira cun da..ada one day, incik asben tanye, ini ke pakai pgi ofis, kita jawab, eh ari ni jumaat la...opss..encik asben gomen...jadi dia da terbiasa baju masuk dalam..lolz
  2. puak takde..sini survive la sorang..puak kiri ke, puak kanan ke takde..tp tak tau la pasni camner kan kan
  3. taim flexi, masuk kul 9.30 plg lambat la, dan the most important is pandai2 la jaga taim tuh, pakai lebey ganti lebey la okeh
  4. mudah nak tukar keje dan nak dpt pun senang, gomen ni lau minta 30 thn pun dan beribu kali pun tak tentu dpt..for those yg dapat, that's luck and rezeki..yg pakai kabel astro ada pakej maharaja lawak tuh tak termasuk lar...p~
okay okay...that's it...cakap lebey2 pun nnt wat org meluat...sampai disini lah sahaja pengisian hari ni...hehehhee...tatata cayang sume (tweet #macam artis)...heheheh.. MeriaCeria is a personal website. Every opinions and information contained in this website is for owner's own satisfaction. Any reliance you place on such information is therefor at your own risk. Owner will not be responsible for any damage or harm caused. Reviews, comments and opinions are welcome.

8 comments:

stormz said...

kne jd survivor.baru blh idup!

azian said...

hahahahha...
lawak ar...
tapi sy kije gomen
a)sy suka2 hati jek nak masuk kul berapa asalkan cukup 38.5jam 1 minggu

b)sy suka2 nak pakai baju apa pun asalkan tak menjolok mata...hr jumaat boleh pakai jeans sbb masuk ladang, hr jumaat kul 12 dah boleh balikkk...ye haaaa...

c)ok...budak2 tgh bercuti jadi sy takde kije...huhuhu

IdaShazana said...

penah kerja sambilan kat pej kerajaan. tak mampu menerima cara kerja macam tu

meriahceria said...

cik storm: rawr.....hehhehehehe

azian: hang lecture kat itm kan..tu pun satu profesion yg bagus...kekeke..cikgu kan...ni jawapan nye:
a)kan...flexi kan...kekeke
b)btul....best ye masuk ladang...tp dpt part staff yg suke pakai baju mcm ORANG NAK KAHWIN..tak leh tahan..lip lap lup...awwww
c)tu pun sy jeles tgk cik abang...keje smpi tgh hr je, balik membukang (tidoq)...hahahha

cik ida: kan...tp sy tak penah cube lg...tp few ppl ckp dia punye politik kalahkan politik dlm mesia nih...hahahha

Diana Abdul Molok said...

hahahaha lawak la Jules seriously! Tapi memang betoi la kan,

azian said...

addehhh....julie...takde ke entry baru....

heheheh...masak apa hr ni???

meriahceria said...

azian:ada..mlm ni julie apdate....hihihi....3 hari takde kat sini...coti2 gambang...ari ni masak sambal kerang + nasi putih...hehehe...konon2 ala2 nasi lemak..hehehehhe

meriahceria said...

diana: kan...indeed..hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...